PAARDENMELK
Paardenmelk en Paardenmelk produkten
Een eigenschap van paardenmelk is dat het (een gezonde) spijsvertering ondersteunt.
Paardenmelk bevordert de afweer, helpt bij de opbouw van een goede darmflora van het maag/darmkanaal en heeft een gunstige invloed op de droge en gevoelige huid.
Paardenmelk lijkt qua unieke samenstelling veel op moedermelk .Bovendien bevat paardenmelk energie, ijzer, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Paardenmelk heeft een laag vetgehalte en is daardoor beter te verdragen dan bijvoorbeeld koemelk.
Wat is de werking van paardenmelk?
Door het drinken van paardenmelk ontstaat in de darm een ideaal milieu voor de groei van goede bacteriën. Deze zetten ons voedsel om in kleine opneembare deeltjes. Dit zijn de basisstoffen voor ons hele lichaam.
Zij worden opgenomen in het bloed en naar alle weefsels, organen en cellen vervoerd om deze van brandstof en bouwstof te voorzien.
Zitten er in onze darm bacteriestammen die er niet thuis horen, dan is de darmflora niet in balans. Deze slechte bacteriestammen doen voor ons ongewenste omzettingen. Deze kunnen op darmniveau ongemakken geven maar er kunnen zo ook teveel afvalstoffen in onze bloedbaan terecht komen met alle gevolgen van dien. De lever filtert afval uit het bloed en deze worden o.a. via de nieren uitgescheiden.
Dit is een belasting voor die organen en voor ons hele lichaam. Met name onze huid en longen zijn bekende wegen waarlangs afvalstoffen kunnen worden uitgescheiden.
Gedurende ongeveer de eerste twee weken kan men milde reacties krijgen. Het gebruik is afhankelijk van persoon tot persoon en van de situatie waarvoor paardenmelk gebruikt wordt. In de meeste gevallen kan men na verloop van tijd (2-3 maanden) langzaam afbouwen. Nooit plotseling stoppen, altijd geleidelijk aan.
Een blijvend gebruik van paardenmelk (bijv. om de dag) zal het lichaam in belangrijke mate blijven ondersteunen. Volgt u een dieet of gebruikt u medicijnen, dan blijft u dat gewoon doen. Bij geval van twijfel altijd vooraf uw arts raadplegen.